Ponedjeljak, 30 Lipanj 2014 00:00

Informacije sa roditeljskog sastanka

Dana 24.06.2014.g. održan je roditeljski sastanak za starosne grupe od ml.kadeta do seniora na kojem su roditelji dobili slijedeće informacije:

-          do kraja plivačke sezone 2013/2014.g. plivači našeg Kluba sudjelovat će na još dva natjecanja: Regionalnom prvenstvu Hrvatske Regije 4 u Sisku (05-06.07.2014) i Prvenstvu Hrvatske i Prvenstvu Hrvatske za dobne skupine u Zagrebu (24-27.07.2014). Naglašena je važnost odlaska na Regionalno prvenstvo, kako ljetno, tako i zimsko, plivača mlađih dobnih skupina za koje Regionalno prvenstvo predstavlja ono što starijim dobnim skupinama predstavlja Prvenstvo Hrvatske.

 

-          treninzi će biti organizirani za sve dobne skupine do kraja srpnja 2014. kada i završava plivačka sezona 2013/2014.

-          sukladno Pravilniku o članarini, Čl. 6, članovi kluba članarinu plaćaju 11 mjeseci u godini, osim u mjesecu kolovozu kada nema organiziranih redovnih treninga

-          s početkom rada „Kopike“ treninzi više nisu mogući na Gradskim bazenima, sele se na „Kopiku“ i ovise o vremenskim prilikama. Jedan od razloga treninga na „Kopiki“ je i prilagođavanje plivača na 50 metarski bazen, budući da će sudjelovati na natjecanjima gdje se pliva u 50 metarskom bazenu. Ukoliko se pokaže nužnim, trener će pokušati dogovoriti treninge na Gradskim bazenima

-          u kolovozu će biti organizirani tzv. „rekreativni treninzi“

-          plivačka sezona 2014/2015. započinje s treninzima u posljednjem tjednu kolovoza

-          informacije o mjestu i vremenu održavanja treninga plivači će dobiti od trenera, odnosno bit će objavljene na web stranici Kluba za svaku grupu pojedinačno

-          svi plivači su, do početka sezone 2014/2015., dužni obaviti liječnički pregled u ordinaciji dr.Čelebića u Domu zdravlja, u ordinaciji Medicine rada. Preglede će prvo obaviti plivači koji idu na Državno prvenstvo, i to prema rasporedu koji će biti objavljen na web stranici. Cijena pregleda će biti objavljena naknadno, kada se bude znao točan broj plivača koji su bili na pregledu

 

I roditelji i Izvršni odbor Kluba suglasni su kako dosadašnja komunikacija i razmjena informacija, osobito po pitanju pravovremenih informacija vezano za odlaske na natjecanja, nije bila na zadovoljavajućem nivou.

Ubuduće će plivači i roditelji informacije o pojedinim natjecanjima, dobiti, ukoliko to bude moguće, do dva tjedna ranije, a plivači i roditelji će u što kraćem mogućem roku potvrditi sudjelovanje plivača na natjecanju, kako bi na vrijeme dobili informaciju o iznosu troška natjecanja, koji ovisi o broju prijavljenih plivača. Također, kalendar natjecanja za određenu plivačku sezonu, koji će se redovito ažurirati, bit će objavljen na web stranici Kluba i oglasnoj ploči na Gradskim bazenima.

U cilju unapređenja suradnje i komunikacije s roditeljima Izvršni odbor je pozvao roditelje da do slijedećeg roditeljskog sastanka, sukladno Statutu Kluba, Čl. 61. i 62. izaberu predstavnika Savjeta roditelja, koji bi po potrebi sudjelovao u radu sjednica Izvršnog odbora.

Izvršni odbor Kluba ima u planu organizirati roditeljske sastanke najmanje 2 puta tijekom plivačke sezone.

Treneri su podsjetili roditelje da koriste svoje pravo, a koje do sada nije iskoristio gotovo nitko, i dođu kod trenera na informacije te se tako informiraju o plivačkom razvoju svog djeteta.