Utorak, 14 Lipanj 2011 00:00

Suradnja s Gimnastičkim društvom

Gimnastičko društvo Osijek-Žito i Plivački klub Osijek-Žito ovo ljeto organiziraju1. Ljetni sportski kamp Osijek 2011. za djecu predškolske i mlađe školske dobi (6 – 11 godina). Kamp su na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji najavili gimnastičari i plivači iz dva kluba zajedno sa Pokroviteljem kampa, Savjetom mladih Grada Osijeka.

Martina Janjić istaknula je kako Savjet mladih Grada Osijeka uvijek podržava ovakve i slične manifestacije, a posebno im je bitno što je sam projekt socijalno osviješten. Osim toga naglasila je kako je pozitivno što će Osijek dobiti ovakav sadržaj u ljetnim mjesecima kada je broj događanja i sadržaja za djecu znatno smanjen.

 

„Moj gimnastički put započeo je sa 5 godina i pomogao mi je da izgradim sebe kao osobu”, rekao je Tomislav Marković, jedan od ponajboljih hrvatskih gimnastičara. Mlada plivačica Paula Herek istaknula je kako je ona prvo trenirala upravo gimnastiku, a nakon toga se prebacila na plivanje gdje planira i ostati, a već sada je postigla značajne uspjehe, aktualna je državna prvakinja na 200m leđno te članica mlađe juniorske rekorderske štafete 4×50 mješovito .

Poznato je kako su gimnastika i plivanje bazični sportovi koji pomažu u razvoju motorike i ostalih fizičkih i psihičkih karakteristika mladih ljudi pa je zasigurno kamp ovakvoga tipa itekako dobrodošao kao oblik aktivnog i kreativnog. Želja organizatora je, kroz kamp, upoznati mališane grada Osijeka s bazičnim sportovima, plivanjem i gimnastikom, te kako kvalitetno provesti slobodno vrijeme uz razne aktivnosti sportskog i kreativnog karaktera.

Predviđeno trajanje kampa je 4 tjedna (od 27. lipnja do 22. srpnja) i riječ je o 4 grupe u trajanju od 5 radnih dana (od ponedjeljka do petka). Aktivnosti kampa bit će organizirane u dva segmenta: u prijepodnevnim satima (od 08 do 12 sati) – plivački dio (otvoreni bazeni Kopika), a u poslijepodnevnim (od 18 do 20 sati) – gimnastički dio (u sportskoj dvorani Sokolski dom).

Pokrovitelj kampa je Savjet mladih grada Osijeka, a kao sponzori u njegovu realizaciju su se uključile i sljedeće tvrtke: Tiskara Sico d.o.o., Portanova, McDonald’s, Coca Cola, Caffe bar Beckers, Bijelić Co., grickalice Kubeti, žvake čunga lunga, Tiskara Subvenio, Briketstroj d.o.o. te Gewinde d.o.o.

Za sve dodatne informacije kao i rezervaciju mjesta u 1. Ljetnom sportskom kampu Osijek 2011. javite se u tajništvo GD Osijek-Žita, emailOva e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili telefon 031 213 538/ 091 421 1188.