Subota, 09 Travanj 2011 00:00

Čak 250 plivača na 10. Lima McDonald’s kupu…

U subotu je na Gradskim bazenima u organizaciji Plivačkog kluba Osijek Žito održan jubilarni 10. Lima McDonald’s kup, a okrugla brojka opravdana je i kvalitetom rezultata i organizacijom. Ove godine je okupio najveći broj mališana dosada, čak 250 plivača iz 18 klubova iz Hrvatske, Srbije i Makedonije.

Plivalo se u četiri dobne kategorije – A (1998.g.),  B (1999.g.), C (2000.g.) i D (2001.g. i mlađi), a na programu su bile sve četiri 50-ice (leptir, leđno, prsno i slobodno), te štafeta 8×50 slobodno, po jedan plivač i plivačica iz svake kategorije.

 

Kako je bilo puno medaljaša, teško ih je sve nabrojati pa ćemo izdvojiti one najuspješnije u zbroju vremena sve četiri discipline. U kategoriji A najbrži su biliDino Knežević i Lucija Grepo, oboje iz Pk Osijek Žito, u kategoriji B Ivan FilipovićPatricia Čorić, također oboje iz Pk Osijek Žito. C kategoriju obilježili su Stefan Stojanović iz Pk Napredak i Tena Pernar iz Pk Dubrava, dok su kod najmlađih najuspješniji bili Leo Šimić iz Pk Sisak Janaf i Lea Knežević iz Pk Osijek Žito.

I u štafetama je bilo vrlo napeto i neizvjesno, ali su uz podršku domaće publike pobjedu odnijeli plivači Osijek Žita u sastavu Ivan Filipović, Doris Jelić, Marko Filipović, Lea Knežević, Dino Knežević, Dorotea Živalj, Josip Capan i Patricia Čorić. Drugo mjesto osvojili su plivači Dubrave, a treće mjesto štafeta Novog Zagreba.

Nastupili su i najmlađi plivači škole plivanja Pk Osijek Žito u disciplini 25m leđno, koji su se također borili za svoje (prve) medalje. Do medalja su doplivaleKlara Božičević, Matea Tomas i Ena Vukelić u kategoriji 2002. Godišta, dok su kod još mlađih, u kategoriji 2003.g. i mlađi, najbrži bili Ivan Jelavić, Marko Antonio Kaurić i Marija Knežević.

Čestitke svim plivačima na sudjelovanju, osvojenim medaljama i isplivanim rezultatima, i veliko hvala svim klubovima na sudjelovanju. Nadamo se da se vidimo i iduće godine!

Posebno zahvaljujemo i našim volonterima, sucima, štoperima, i svima koji su pomogli organizaciji, te sponzorima koji su uveličali natjecanje : McDonald’s,Čarobni tim, Blue Seventy, Konikom, Karolina, Bijelić Co., Belje, Perutnina Ptuj i Žito.

Hvala Gradskim bazenima i osoblju, našem Gradu i Županiji!

Uskoro potražite i fotke u našoj Photoswim galeriji…