Utorak, 03 Svibanj 2016 15:42

"15. McDonald´s Lima kup"

U subotu, 30.4.2016. na Gradskim bazenima u Osijeku u organizaciji Plivačkog kluba „Osijek Žito“ održan je tradicionalni a ove godine i jubilarni „15. McDonald´s Lima kup 2016.“

Na natjecanju je nastupilo 260 najmlađih plivača iz 18 klubova iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske. Osječke boje branilo je 60 plivača.

Natjecanje je održano od pokroviteljstvom grada Osijeka i Osječko-baranjske županije te, kako mu samo ime govori, tvrtke McDonald´s.

Otvaranju samog natjecanja nazočili su predsjednik i dopredsjednik Hrvatskog plivačkog saveza gospoda Ivan Varvodić i Željko Lončar, ispred Županije tajnik Športske zajednice Osječko-baranjske županije gospodin Dubravko Ižaković te gradonačelnik grada Osijeka gospodin Ivan Vrkić koji je natjecanje i otvorio a u tome mu je malo pomogao i Ronald McDonald.

Plivalo se u 4 dobne kategorije - godišta 2003.,2004.,2005. i 2006. i mlađe. i plivale su se sve 4 50-ice-leptir, leđno, prsno i slobodno .

Osječani su doplivali do 7 medalja.

Kod djevojčica, najuspješnija je bila Magdalena Krstić (2006.) koja je osvojila dvije medalje i to srebro na 50 leptir (41.96) i broncu na 50 slobodno (36.65). Kod dječaka, najuspješniji je bio Lucas Peterko (2005.) koji je doplivao do dvije bronce i to na 50 leptir (38.36) i 50 slobodno (34.01). Od Osječana, medalje su osvajali još i Bono Iličić (2006.) srebro na 50 leptir (40.56), Fran Lukić (2005.) broncu na 50 prsno (47.04) i Leon Lišinski (2004.) broncu na 50 slobodno (31.83).

U ukupnom poretku, po zbroju vremena svih isplivanih disciplina, najuspješniji, po kategorijama, bili su :

- 2003. godište Nika Brdar, Vinkovački plivački klub i Lovro Serdarević, Novi Zagreb

- 2004. godište Sara Kremenović, Olymp Banja Luka i David Vučić, Olymp Banja Luka

- 2005. godište Iva Čorak, Vinkovački plivački klub i Nikola Srdić, Olymp Banja Luka

- 2006. godište Sara Pavljuk, Bjelica Vrbas i Fran Miodrag, Dubrava Zagreb

 

Bila je ovo prilika da osječki plivači pred domaćom publikom  pokažu koliko su brzi a najveće pohvale i najveći pljesak zasluženo ide najmlađim plivačima 1.godine Plivačke sportske škole koji su otplivali svoju prvu službenu utrku na 50 m slobodno.

 

Na ovome mjestu se zahvaljujemo svima koji su sudjelovali a pogotovo svima onima koji su pomogli oko realizacije ovog našeg natjecanja:

- McDonald´s-u i gosp. Žarku Orlić Domanovcu, Osječko-baranjskoj županiji, gradu Osijeku, Gradskim bazenima;

- sponzorima i roditeljima koji su pomogli oko njihovih donacija: tvrtkama "Karolina" (gđa.Vukić), "Kandit" (gđa.Latinović), "Meggle", "Folding d.o.o" ( gđa. Jakšetić i gosp.Ivković), "Kanan" (predsjednica Kovač);

- dugogodišnjem prijatelju Kluba gosp. Kreši Kuliću i njegovoj Tvornici reklama

- gosp. Igoru Juzbašiću, našem dragom prijatelju iz Siska, jer bez njega, natjecanje ne bi bilo moguće;

- gosp. Željku Kurtoviću (on zna zbog čega), gđi. Tamari Lukić jer je s njom sve bilo lakše, gđi. Dolores Latinović na odlično odrađenom poslu spikera te gđi. Danijeli Špigel -Toter kao službenoj liječnici natjecanja a veliko hvala na svemu ide i gospodi Dariu Kneževiću, Goranu Peterku i Damiru Sikri

- svim licenciranim sucima (gđa. Daraždi i gospoda Lubina, Prša, Vidić i Štrk) i roditeljima koji su bili „druge“ štoperice (gospoda Molnar, Božićević, Daraždi, Golubičić, Herek) te vrijednim plivačima i trenerima koji su pomogli i kao suci i kao organizatori.

-veliko hvala Karli Močković na fotografijama

Hvala roditeljima koji su bili podrška u organizaciji natjecanja i svima onima koji su glasnim navijanjem pomogli našim najmlađim plivačima.

 

Čestitke svim natjecateljima na odličnim utrkama a posebne čestitke idu osvajačima medalja.

Bravo za sve.

I hvala.