Četvrtak, 16 Lipanj 2016 14:29

SLAVONSKA LIGA - osvrt na otplivana kola

Dok čekamo ulazak na vanjske 50 metarske bazene i nastavak natjecanja u sklopu Slavonske lige, donosimo kratki osvrt na dosad otplivana 3 Kola u Vinkovcima, Slavonskom Brodu i Osijeku.

Slavonska liga je zamišljena kao regionalno natjecanje klubova na kojemu imaju pravo nastupa svi plivači, bez obzira na to jesu li ili nisu registrirani pri Hrvatskom plivačkom savezu i na taj način se daje prilika svima onima koji vrijedno treniraju, da u sklopu ovoga natjecanja, pokažu svoj plivački napredak.

Kao što samo ime govori, Slavonsku ligu čine klubovi iz Slavonije: - iz Vinkovaca Vinkovački plivački klub i Plivački klub "Orion", iz Slavonskog Broda Plivački klub "Marsonia", iz Virovitice Plivački klub "Virovitica", iz Đakova Plivački klub "Đakovo" te iz Osijeka Plivački klub "Osijek Žito".

Liga je zamišljena kao natjecanje koje će se održati kroz 5 kola na zatvorenim 25 metarskim bazenima u Vinkovcima, Slavonskom Brodu i Osijeku te na otvorenim 50 metarskim bazenima u Đakovu i Virovitici.

Plivači su podijeljeni u 5 kategorija:

A - plivači 99. i starijI, plivačice 01. i starije

B - plivači 2000/01., plivačice 2002/03.

C - plivači 2002/03., plivačice 2004/05.

D - plivači 2004/05., plivačice 2006.

E - plivači 2006. i mlađi, plivačice 2007. i mlađe

Na svakom Kolu se plivalo po tri discipline - u Vinkovcima 400 slobodno, 100 leđno i 100 mješovito, u Slavonskom Brodu 100 slobodno, 50 leptir i 200 prsno i u Osijeku 100 prsno, 50 leđno i 200 slobodno.

Na dosadašnjim kolima Slavonske lige po Kolu je nastupalo 50-ak plivača iz Plivačkog kluba "Osijek Žito" koji su u odnosu na druge klubove osvojili najveći broj medalja. Plivači iz našeg Kluba osvojili su 140 medalja.

Po kategorijama i broju osvojenih medalja najuspješniji su bili:

- kategorija A: Doris Jelić, Lea Knežević, Ema Vlahović, Ana Sikra, Filip Stipan Nadj, Juro Jani Vidić, Marin Valinčić

- kategorija B: Klara Božičević, Leonarda Nago, Dora Terzić, Dina Jakšetić, Ema Lang, Petar Knežević, Antonio Antunović, Jefto Stokić, Adam Rajndl

- kategorija C: Ira Ivković, Petra Bilić, Filip Ovničević, Domagoj Lešković, Jan Lukić, Vasilije Ilić

- kategorija D: Magdalena Krstić, Ana Košutić, Laura Ovničević, Meri Drinić, Ana Filipović, Leon Lišinski, Lucas Peterko, Jakov Mišetić, Fran Lukić

- kategorija E: Ema Knežević, Lara Horvat, Bono Iličić, Dominik Daraždi

 

Čestitamo svim plivačima i trenerima te ih očekujemo u velikom broju na slijedećem Kolu Slavonske lige koje bi se trebalo održati u Đakovu.

 

Fotografije sa 3. kola Slavonske lige sa našeg bazena moći ćete pronaći u Photoswimu.