Četvrtak, 26 Ožujak 2015 09:15

ZLATNI IVAN FILIPOVIĆ

                                           

  U Rijeci je od 19. do 22.03.2015. održano Prvenstvo Hrvatske u plivanju za dobne kategorije.

Plivalo se u 50 metarskom bazenu, a nastupili su plivači svih uzrasta od kadeta do seniora.

Plivački Klub „Osijek Žito“ je uspješno predstavljalo 19 plivačica i plivača pod vodstvom trenera plivanja Mihaela Močkovića i Mladena Maričića, te stručnim vodstvom mag. Igora Čerenšeka i kondicijskog trenera Maria Zelića.

Na prvenstvu su nastupili:

-kadetkinja Ira Ivković. ml.juniorke Lea Knežević i Helena Lezović, juniorke Nora Grevinger, Ivana Granoša, Iva Matijević i Patricia Čorić, ml.seniorke Paula Herek i Ivna Tomičić i seniorka Laura Herek

-kadeti Marko Filipović, ml.juniori Ivan Filipović i Marin Valinčić, juniori Dino Knežević, Fran Čulin, Ivan Požežanac, Damir Vidović i Patrik Debeljak i ml.senior Sven Latinović

 Plivači su se u Osijek vratili sa 12 medalja, 1 zlatnom, 4 srebrene i  7 brončanih.

Najsjajniju medalju osvojio je Ivan Filipović, koji je u utrci na 50 m slobodno (24.92) doplivao do zlatne ml.juniorske medalje.

Juniori Nora Grevinger i Dino Knežević su osvojili  svako po četiri medalje. Nora je ponovo bila izvrsna, i u utrkama na 100 (1.17,11) i 200 ( 2.46,76) prsno je osvojila dvije srebrene medalje kao juniorka i dvije brončane medalje kao ml.seniorka. Dino Knežević je u utrci na 200 prsno (2.27,99) bio srebreni junior i brončani ml.senior, a u utrci na 200 mješovito (2.12,82)  je bio brončani junior i ml.senior.

Mlađa juniorka Lea Knežević je doplivala do dvije medalje. Lea je bila srebrena na 200 leđno (2.30,68) i brončana na 100 leđno (1.09,59).

Juniorka Ivana Granoša je osvojila brončanu medalju na 200 leptir (2.34,30).

Naši plivači su nastupili u 10 seniorskih A finala ( Dino Knežević, Lea Knežević, Nora Grevinger, Ivana Granoša, Paula Herek, Patricia Čorić ), 18 juniorskih B finala ( Dino Knežević, Lea Knežević, Fran Čulin, Iva Matijević, Patricia Čorić, Nora Grevinger, Ivan Požežanac, Ivan Filipović, Ivana Granoša), te 4 ml.juniorska C finala ( Marko Filipović, Helena Lazović, Marin Valinčić ). Osim nastupa u finalima, plivači su isplivali i 46 osobnih rekorda, što samo potvrđuje njihov  kvalitetan rad.

Posebno treba istaknuti utrku Ivana Filipovića na 100 slobodno u kojoj je Ivan sa rezultatom 53,63 isplivao normu za nastup na EYOF-u ( European Youth Olympic Festival ), koji će se ove godine održati u Tbilisiju, Gruzija.

Zahvaljujući odličnom nastupu na Prvenstvu Hrvatske, plivačicama i plivačima je stigao poziv Izbornika mlade reprezentacije Hrvatske Miloša Miloševića. Boje Hrvatske na Susretu mladih reprezentacija Slovenije ,Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske koji će se održati 11. i  12.04.2015. u Sisku branit će Lea Knežević, Nora Grevinger, Ivana Granoša, Ivan Filipović i Dino Knežević, te trener Mihael Močković.

Čestitamo cijeloj ekipi i zahvaljujemo se svima, a najviše našim marljivim plivačima, što su nas ponovo učinili ponosnima.  Hvala i trenerima koji su svoj trud i znanje prenijeli na plivače te ih motivirali kako bi plivali što brže i bolje. Hvala i roditeljima, našoj „vječnoj“ navijačkoj i svakoj drugoj konstanti, jer i bez njih ovaj uspjeh ne bi bio moguć.

Hvala Vam svima.