Petak, 05 Lipanj 2015 09:40

"BANJA LUKA OPEN 2015."

Proteklog vikenda naši plivači su zabilježili još jedan uspješan nastup.

Plivali su na vrlo jakom međunarodnom Mitingu "Banja Luka Open 2015." u Banja Luci na kojemu je nastupilo 389 natjecatelja iz 44 kluba iz 9 zemalja.

Plivački klub "Osijek Žito" predstavljalo je 4 plivača i 11 plivačica, dok je plivač Ivan Filipović na Mitingu nastupio za Mladu reprezentaciju Hrvatske. Naime, najbolji plivači iz Hrvatske su na ovom natjecanju nastupili ispred reprezentacije, u sklopu priprema i provjera za nadolazeća svjetska i europska prvenstva.

Ovaj vikend Ivan nastavlja svoje reprezentativne nastupe te će plivati za Mladu reprezentaciju na Međunarodnom mitingu u Kranju.

Odličja su se dijelila u 4 kategorije (opća, juniorska, mlađe juniorska i kadetska).

Plivači su osvojili 7 medalja. Srebrene medalje su osvojili Dino Knežević na 50 prsno i Nora Grevinger na 50 i 200 prsno i to u kategoriji juniora - juniorki, dok su brončane medalje osvojile Andrijana Daraždi na 50 leđno i  Lea Knežević na 100 i 200 leđno u kategoriji mlađih juniorki i  Dino Knežević na 100 prsno u kategoriji juniora.

Za istaknuti je i brončanu medalju koju je za Hrvatsku reprezentaciju u utrci na 50 leđno osvojio Ivan Filipović u kategoriji mlađih juniora.

Ovo je natjecanje poslužilo prvenstveno za isplivavanje limita za Prvenstvo Hrvatske u srpnju, ali i za provjeru trenutnih sposobnosti. U 62 utrke naši plivači su isplivali 25 osobnih rekorda, te možemo zaključiti da su dobroj formi i u ovom dijelu sezone - 10 plivača je isplivalo ukupno 19  "A" limita i 9 "B" limita.

Čestitke svima!