Nedjelja, 05 Srpanj 2015 14:49

Regionalno prvenstvo REGIJE IV, Sisak 27. i 28.06.2015.

 U Sisku je na Prvenstvu Regije IV ukupno nastupilo oko 270 plivačica i plivača. Plivački klub Osijek Žito je nastupio sa 47 plivačica i plivača koji su nastupali u svim dobnim kategorijama od početnika do seniora. Regionalno prvenstvo je završno natjecanje za večinu plivačica i plivača i stoga je na njemu nastupio i najveći broj naših natjecatelja. Na ovom natjecanju stariji plivači se bore za limite, i testiraju trenutnu formu , dok se mlađi međusobno nadmeću za medalje.

Naši plivači su se plasirali 41 put na prva mjesta, 28 puta na druga mjesta, 16 puta na treća mjesta.

U kategoriji kadeta, mlađih kadeta i početnika su se djelile medalje i osvojeno je 5 zlatnih, 4 srebrne i 2 brončane medalje.

U osvajanju tih medalja sudjelovali su Marija Knežević ( zlato na 100 leđno), Marko Filipović i Roko Perković (srebro na 50 leđno) u pojedinačnim nastupima. U štafetnim utrkama 4x100 mješovito za kadete plivali su Marko Filipović, Jan Lukić, Filip Ovničević i Marko Molnar a u štafeti 4x100 slobodno za kadetkinje Marija Knežević, Ira Ivković, Dina Jakšetić, i Petra Bilić. Za mlađe kadete koji su osvojili brončane medalje u štafetama 4x100 mješovito i 4x100 slobodno plivali su Roko Perković, Ivan Košutić, Luka Butor i Vedran Zvonarić.

 U štafetnim utrkama za starije kategorije juniora i seniora smo osvojili 3 prva mjesta, 3 druga i 2 treća mjesta.

Pojedinačno, možemo istaknuti plivače koji su osvojili najviše zlatnih medalja odnosno prvih mjesta, a to su u muškoj konkurenciji Marko Filipović sa 4 zlatne medalje (100 leđno, 200 leđno, 100 leptir i štafeta 4x100 mješovito) u kategoriji kadeta, Ivan Filipović sa 3 osvojena prva mjesta u kategoriji seniora, juniora i ml.juniora i u ženskoj konkurenciji Adrienn Santa  sa 3 prva mjesta u kategoriji seniora. Prva mjesta osvajali su Nora Grevinger, Patricia Čorić, Iva Matijević, Ivana Granoša u kategoriji juniora, Juro Jani Vidić u kategoriji ml.juniora, Dino Knežević u kategoriji juniora i Sven Latinović u kategoriji ml.seniora. U ostalim kategorijama od seniora do ml.juniora druga mjesta su osvajali Adrienn Santa (3), Patricia Čorić (2), Matea Vila (2), Iva Matijević(2), Nora Grevinger (1), Dino knežević (4), Marin Valinčić (2), Ivan Filipović (2), Marko Filipović (1). Treća mjesta u svim kategorijama su osvajali Iva Matijević (3), Marin Valinčić (2), Dino Knežević (2), a po jedno treće mjesto su osvojili Nada Sikra, Matea Vila, Patricia Čorić, Marko Filipović i Juro Jani Vidić.

 

 

Čestitke svima!